Over Tales of Glory

Bewaardoos baby en peutertijd
"Er was eens … jij. Tales of Glory is het verhaal van jouw leven" - Sonia Pypaert, founder Tales of Glory
Tales of Glory is een van mijn jongste spruitjes. Ik ben een mama én onderneemster en net van die combinatie maakte ik mijn levenswerk.
In mijn jarenlange ervaring in de retailwereld van producten, meubels en kleding voor baby, kind én mama ontbrak er nog één ding: een eigen productlijn, en dat spruitje werd onlangs twee jaar. Tales of Glory is mijn antwoord op de prangende vraag om alle belangrijke en emotionele herinneringen uit ieders baby- & kindertijd te kunnen bewaren en wel veilig, opgeruimd en mooi. Want soms wil je even terugkijken, stilstaan bij je eigen verhaal en dat kan dus voortaan met de prachtige cocondozen in karton en rieten droomhuisjes, duurzaam en ecologisch, die in hun puurheid passen in elk interieur.
 

Het idee

Het idee is ontstaan in de nazomer van 2017
Een emotioneel moment bracht me terug in de tijd van mijn eerste ervaringen als jonge mama en de jaren erna hoe ik een oplossing zocht voor mijn drang naar het bewaren van de positieve emotie rond het moederschap.
De uitdagingen gedurende de eerste levensjaren van mijn oudste zoon en de innerlijke zoektocht naar een positieve invulling in ons samen leven wou ik vastleggen voor later. Overzichtelijk samenbrengen is beter begrijpen. Het verleden was onlosmakelijk met mezelf verbonden en om deze periode positief af te sluiten begon ik mijn zoektocht naar de vergeten herinneringen om deze zeer tastbaar mee te nemen in een doos voor later.
De milestones van mijn kinderen: echofoto’s, eerste foto’s, eerste kleertjes, … de vroegste herinneringen capteren en bewaren is het mooiste geschenk dat ik hen kon geven later. Elk kind heeft recht op zijn/haar eigen verhaal. De emotie waarmee mijn zoeken gepaard ging, het niet meer vinden van … is me bij gebleven. Het zijn allemaal kleine maar oh zo belangrijke momenten die met de hulp van een persoonlijke teletijdmachine kunnen vastgelegd worden.
Bewaardoos herinneringen baby en kind

 De geboorte van de baby milestone box

In de nazomer van 2017 kwam deze emotie opnieuw bovendrijven en dit was voor mij een teken. Mijn persoonlijk doel: ouders het mooiste geschenk geven dat er maar kan zijn: een doos met milestones waar ze stap voor stap aan werken, een puzzel van cocondoosjes die ze vullen met de milestones van hun baby en de emotie die dit teweegbracht.
Eens de milestones verzameld, wordt de Tales of Glory box het ultieme geschenk dat je later aan je kind meegeeft. De baby milestone box is het enige wat je kost wat kost wil redden bij een brand. De box met herinneringen uit de gloriejaren of de tijd in het verleden wordt het verhaal van je leven.

En toen was er... de toddler milestone box

Het concept rond het bewaren van herinneringen werd van bij de start heel warm onthaald. Vandaag zijn we heel fier om de Tales of Glory, first memories, te introduceren voor peuters. In deze toddler milestone box bewaar je alle herinneringen aan de kindertijd van je peuter. Zoals de eerste kunstwerken, tekeningen, foto's en zoveel meer.

Droomhuis opbergen spullen kindje

Een kamertje vol dromen

Het rieten droomhuisje wordt een bewaarhuisje van je kindjes favoriete spulletjes. Het huisje neemt je kindje mee in een magische verbeeldingswereld en wordt het favoriete plekje voor het opbergen van knuffeltjes, bij het spelen met poppen of het bewaren van herinneringen en milestones uit de kindertijd van je kleine spruit.

Ohlala, we wish you...

Wie Tales of Glory al kent, weet dat er tal van ideeën rond het bewaren van herinneringen op het menu staan. Vandaag voelen we opnieuw die zalige euforie om de Tales of Glory, Wishes te introduceren met heerlijke wenskaarten om alle eerste herinneringen aan de baby- en kindertijd met stip op de kaart te zetten.

Wie goed kijkt ziet in het voorbijglijdende landschap een wondere wenskaarten wereld vol moois voor zwangerschap, geboorte, doop, verjaardag, … Allemaal stipjes op de routekaart van het leven die nazinderen en bewaard worden in de  milestonedozen (Baby & Toddler) om alle herinneringen aan de baby- en kindertijd mooi en veilig te bewaren. 

 

Milestone cards: kostbare momentjes om te delen met elkaar

Het wonderlijke leven van jou en je kindje zit vol met kostbare hoera-momentjes die je graag met iedereen wil delen. Je zwangerschap en de eerste maanden met je baby vliegen meestal voorbij en voor je het weet kijk je met verbazing terug naar die eerste echofoto. Daarom is het zo belangrijk om de waardevolle mijlpalen van je kind vast te leggen met de duurzame Tales of Glory milestone cards voor mama en baby. Zo schrijf je mee aan het bijzondere levensverhaal van je kleine pruts en hou je alles bij van je betoverende zwangerschap tot de allereerste stapjes.