Mamablog: Sara blikt terug op haar zwangerschapstest

Gepubliceerd door Sonia Pypaert

De zwangerschapstest... het begin van een nieuw verhaal!

De zwangerschaptest roept bij mij heel wat herinneringen op, jammer genoeg zijn ze niet allemaal positief. Ook ons parcours was er een met heel veel hindernissen... 

Toen we besloten voor kinderen te gaan, werd ik heel snel zwanger. Jammer genoeg werd op 13 weken zwangerschap de zeldzame aandoening “gastroschisis” vastgesteld. Concreet betekent dit dat de buikwand defect is en de darmen uit de buik liggen. De baby had een grote kans om de zwangerschap te overleven, maar wat na de bevalling zou volgen was een groot vraagteken. We stonden dus voor een verschrikkelijke keuze en maakten de hartverscheurende beslissing om de zwangerschap stop te zetten.

Na mijn eerste zwangerschap raakte ik opnieuw snel zwanger en ook al werd dit geen zorgeloze zwangerschap, na 39 weken beviel ik van een gezonde zoon.
Wanneer we echter voor een tweede kindje wilden gaan, bleek het allemaal wat moeizamer te verlopen. Na enkele jaren de natuur zijn gang te laten gaan en veel twijfels hebben we uiteindelijk toch medische hulp ingeroepen....

Op vrijdag 20 juli 2018 ging ik zoals afgesproken naar het ziekenhuis voor bloedafname. Mijn maandstonden bleven immers uit dus ik hoopte op een positief resultaat! De verpleegster verzekerde me al nieuws te hebben in de namiddag, afwachten dus... Wanneer ik echter in de namiddag het medisch secretariaat probeerde te raadplegen werd me verteld dat het reeds gesloten was door de nationale feestdag de dag erna. 

tales of glory zwangerschapstest positief

Ik kon m'n nieuwsgierigheid niet bedwingen en besloot het heft in eigen handen te nemen: ik deed een zwangerschapstest. En die bleek... positief! Toch kon ik door alle obstakels op ons parcours mijn angst pas loslaten toen ik maandagochtend het verlossende resultaat van het labo vernam.

De milestone zwangerschapstest is hét prille begin van alles en brengt zoveel emoties teweeg. Net daarom vind ik het een heel belangrijke milestone om te bewaren en te koesteren, een heel leven lang. 


Reacties

Laat een reactie achter

Opgelet, reacties worden nagekeken vooraleer ze gepubliceerd worden.