Mamablog Mieke: De eerste echofoto's

Gepubliceerd door Sonia Pypaert

Hallo! Ik ben Mieke, zaakvoerster van Maison M. Samen met mijn man John, fotograaf, heb ik een zoontje van 4 jaar oud: Arnaud. Ons gelukkig gezinnetje wordt binnenkort nog liefdevoller, want we zijn in verwachting van ons tweede spruitje! In mijn blogs kan je lezen over deze wondermooie reis, het verzamelen van de allereerste herinneringen in onze baby milestone box en mijn emoties hierrond.

Een echografie is een speciaal moment, een moment waarbij ik een afspraak met de toekomst heb.

Voor mij persoonlijk heeft een echografie telkens gemengde gevoelens. Enerzijds ben ik dolgelukkig kennis te mogen maken met ons klein wondertje. Het horen van de hartslag brengt rust in het geheel, wetende dat ons zoontje het goed doet en goed groeit.

 

Anderzijds brengt het ook de angst boven. Na verschillende miskramen is de onbezorgdheid van een echografie verdwenen. Ergens sluimert het gevoel dat er iets verkeerd kan lopen. Ik sta hier niet steeds bewust bij stil, maar ik voel bij een echo wel de spanning in mezelf. En dan de verlossing als je hoort dat alles verloopt zoals het hoort.

Dat gevoel van opluchting en geluk is met geen woorden te beschrijven, en wil ik koste wat het kost bewaren en koesteren in de baby milestone box.

 

Na het bezoek bij de gynaecoloog kan ik uren nagenieten van het mooie contact met ons klein wondertje. Het warme gevoel van liefde overstijgt alles. Liefde voor hem of haar, liefde voor mijn gezin en dankbaar dat we nog een pracht van een spruitje gaan mogen opvoeden. Laten groeien en bloeien in de buik, om daarna te laten groeien als persoon op deze wereld.

Niets is mooier en meer puur dan de liefde voor mijn gezin, en ik ben enorm blij dat ik deze milestone kan koesteren in mijn baby milestone box.

Foto's door John Lammertyn.


Reacties

Laat een reactie achter

Opgelet, reacties worden nagekeken vooraleer ze gepubliceerd worden.