Mamablog: het kraambandje

Gepubliceerd door Sonia Pypaert

Terugblikken op die magische eerste momenten... het kraambandje 

Terugkijken naar de eerste dagen na de bevalling, het roept gemengde gevoelens op. Iedereen ervaart die eerste dagen in de kraamkliniek anders, maar ik vond het zalig. Omringd worden door vroedvrouwen die dag in dag uit fantastisch werk leveren en er steeds voor zorgen dat jouw ukje niets tekort komt, heerlijk gewoon. De eerste zes dagen na mijn bevalling stonden vooral in het teken van rust en herstel en het kennismaken met de baby die ik net 9 maanden had gedragen. Hoewel er goed voor je gezorgd wordt, is er geen mogelijkheid voor andere dingen. Een stevige detox voor een bezige bij als ik!

Eens thuisgekomen, donderde ik al snel van mijn roze wolk. Hoewel mijn partner er alles aan deed om het me zo makkelijk mogelijk te maken, had ik the baby blues maar al te snel te pakken. De ene huilbui na de andere, geen eetlust en energie hebben en bijgevolg leven op koffie, hoorden er jammer genoeg allemaal bij. Gelukkig ging dit gevoel na enkele dagen vanzelf weer voorbij en kon ik mijn oude vertrouwde levensstijl opnieuw opnemen. Ook dat hoort bij mama worden. 

Ik bewaar daarom graag zowel mijn eigen als Mauro's kraambandje, om terug te blikken op die magische eerste momenten samen zonder zorgen en zonder baby blues.

Liefs, Sara


Reacties

Laat een reactie achter

Opgelet, reacties worden nagekeken vooraleer ze gepubliceerd worden.